Roemenie-juli2011.reismee.nl

Even Voorstellen: Evelien

Heey Allemaal!!
Ik ben Evelien van Arkel 18 jaar en ik ga ook mee naar Roemenië.
Ik heb vorig jaar mijn HAVO gehaald en ben er nog steeds niet helemaal uit met mijn studiekeuze,
intussentijd werk ik bij de Etos en ben ik begonnen met Theater, Zang en Dans.
Dingen die ik altijd al heb willen doen!
Dit jaar ben ik ook wat gaan kijken naar ontwikkelingswerk, dat is iets wat mij erg aantrekt en wat ik altijd al eens hebben willen doen.
Ik kwam toen bij Commundo terecht en ben aangenomen voor het gesubsidieerde project 'Sociaal theater met gehandicapten'.
In Roemenië word er lang niet zo goed omgegaan met een handicap als bij ons in Nederland, mensen met een beperking hebben het in Roemenië erg zwaar en worden eigenlijk weggestopt en veracht.
Dit is erg jammer want als je een beperking hebt kun je meer dan je denkt en er is helemaal niks mis met je! En dit willen we graag overbrengen in Roemenië en dat doen we doormiddel van sociaal theater.
We beginnen een scène waar we uitbeelden hoe mensen in Roemenië omgaan met een handicap. Deze scène loopt slecht af. Dan beginnen we de scène opnieuw en is het de bedoeling dat de Roemenen zelf inspringen en de scène zo beïnvloeden dat het een goeie afloop krijgt.
Zo krijgen ze zelf meer inzicht in hoe ze iets kunnen veranderen.
Op deze blog zullen wij allemaal om de beurt een verhaal schrijven met onze belevenissen.
Liefs Evelien

Evelien

Lieve Evelien, heel veel succes. Ik hoop dat je hier ontdekt wat je wilt gaan doen met je leven.
liefs, oma